Lavastusliku noortesarja konkursile laekus neli ettepanekut, millest valiti 2008. aastal arendamiseks sari pealkirjaga “Klass”, teatas ETV pressiesindaja.

Teleseriaal „Klass” algab sealt, kus samanimeline film lõpeb. Mis juhtub „Klassi” tegelastega pärast koolis toimunud tulistamist?

Seriaal keskendub ellujäänud peategelaste Kaspari ja Andersi võimalusele taas ühiskonda lülituda. See on raske nii psühholoogilises kui ka sotsiaalses plaanis, sest ühiskond ei ole kerge andestama. Ka teismelises tuisupäises eas toime pandud tegu võib sind saata kogu elu. Sisuliselt on ainuke võimalus teha midagi sellist, mis annab sulle külge uue märgi. See on lugu ühiskonnast, kus menetletakse ränka kuritegu.

ETV lavastusliku lastesarja konkursile laekus kolm tööd, millest valikukomisjon valis 2008.aastal arendamiseks töö pealkirjaga “Seikluse rüütlid”.

“Seikluse rüütlid” on arvutimängu laadis lugu kahest poisist, kes satuvad erinevate seikluste läbi “teise” galaktikasse.

Päriselu ja galaktika vahel seigeldes tuleb neil täita ülesandeid, koguda võlu- ja vaimurelvi, pääseda koletiste käest ja hoida kokku hoolimata erimeelsustest. Läbi kümnete seikluste kogevad poisid, mis on sõprus, rõõm, surm, kaotus, üksindus ja armastus.

Tegevus toimub praegusele arvutipõlvkonnale mõistetava loogika järgi — kõrgemale levelile jõudmiseks peab täitma teatud ülesanded. Loo visuaalsus annab võimaluse saate lisaväärtusena luua juurde arvutimängukeskkond, kus saab proovida, kuidas mängija tegelaste asemel hakkama saaks.

Kahele valitud teleseriaalile tellib ETV 2008.aastal pilootsaated, misjärel otsustatakse edasine tootmiskava. ETV kultuuriprogrammi tellija Gerda Kordemetsa sõnul polnud valikukomisjoni arvates kumbki väljavalitud töödest täiuslik, kuid mõlemais on hea arenduse korral ainest tõeliselt huvitavaks sarjaks.

“Väljavalitud tööde tugevaks küljeks on hea sihtrühma huvide tundmine ja vaatajaga arvestamine, põnevalt ülesehitatud süžeeliinid, köitvad tegelased ja hulgaliselt huvitavaid väljaarendamist väärivaid dramaturgilisi võimalusi, sarjade miinuseks on tootja või ka tellija poolt vaadatuna esmapilgul keerukus ja ka eeldatav maksumus, kuid kumbki neist põhjustest ei saa olla hea idee puhul otsustamisel määravad,” ütles Kordemets.

“Pilootsaated peavadki näitama, kas on tegemist tõeliselt perspektiivikate sarjadega ja sellisel juhul tuleb vahendid nende tegemiseks lihtsalt leida.”